Szanowni Państwo!

 

W imieniu Targów Stuttgarckich serdecznie zapraszamy do odwiedzenia 29. edycji Specjalistycznych Targów Rzemiosła Piekarsko-Cukierniczego SÜDBACK, które w dniach 22 – 25 października 2022 roku w Stuttgarcie odbędą się w Stuttgarcie. To wiodąca impreza wystawiennicza dla branży piekarsko-cukierniczej w Niemczech.

 

Dla piekarzy i cukierników zrzeszonych w Cechu Piekarzy i Cukierników w Poznaniu oraz Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa w Warszawie organizator przygotował bezpłatne wejściówki na targi.

Aby je otrzymać należy na stronie https://www.messe-stuttgart.de/suedback/en/visitors/tickets-opening-times wybrać opcję zakupu biletu dziennego za 40 EUR, otworzyć koszyk i wpisać kod promocyjny SUEDBACK2022, dzięki czemu kwota zostanie zmniejszona do 0 EUR. Następnie należy kontynuować proces składania zamówienia i wpisać dane osobowe. W kolejnym kroku otrzymają Państwo e-mail z biletem wstępu na 1 dzień targów oraz fakturą na 0 EUR. Jeśli chcieliby Państwo przyjechać na targi na kilka dni, proces ten należy powtórzyć na kolejne dni.

 

Profil targów

 

  • prezentowane są zarówno sprawdzone, tradycyjne produkty, jak i innowacyjne techniki produkcji, nowatorskie maszyny i urządzenia oraz trendy, które będą obowiązywać w branży w nadchodzącym okresie.
  • oferta z zakresu surowców, półproduktów i dodatków dla branży, techniki pracy (maszyn i urządzeń dla piekarni i cukierni, maszyn do kawy i automatów do lodów, higiena zakładu), wyposażenia dla punków sprzedających wyroby piekarsko-cukiernicze, a także specjalności i własne marki producentów, słodycze, kawa, napoje, lody
  • oczekiwanych jest około 37.000 zwiedzających z 80 krajów (dane z 2019: 37.500 gości)
  • powierzchnia wystawiennicza 55.000 m2 w 5 halach (5, 7, 9 oraz 8 i 10)
  • wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
  • bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
  • nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15.000 miejsc parkingowych

 

Lista wystawców

 

Podczas targów SÜDBACK swoją ofertę zaprezentuje ponad 600 wystawców w tym wielu światowych liderów. Aktualna lista wystawców dostępna na stronie targów: https://www.messe-stuttgart.de/suedback/en/visitors/exhibitor-index#/

W gronie firm prezentujących swoją ofertę znalazło się 10 wystawców z Polski.

 

Godziny otwarcia

22 – 24.10        godz. 09.00 – 18.00

25.10                godz. 09.00 – 17.00

 

Bogaty program ramowy:

 

Łatwy dojazd na targi

 

Targi organizowane są na nowoczesnych terenach targowych ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą - lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8 oraz połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3 ułatwiają uczestnikom dotarcie na targi.

Szczegóły na temat dojazdu dostępne są na stronie: https://www.messe-stuttgart.de/suedback/en/visitors/travel-and-accommodation/access-routes/

 

Serdecznie zapraszamy do Stuttgartu!

 

W przypadku jakichkolwiek pytań, zapraszamy do kontaktu z Przedstawicielstwem Targów Stuttgarckich w Polsce, Aneta Kuźmińska, tel.: 22 620 72 98, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Zapraszamy na kolejną edycję Smaków Regionów!

Tradycyjna, polska kuchnia, ekologiczne produkty, regionalne specjały - to najsmaczniejsze wydarzenie w kraju. Odwiedź nas 24-26 września na MTP w Poznaniu!

Smaki Regionów to wyjątkowa podróż po kulinarnych zakamarkach Polski. Na szczęście nie musisz osobiście przemierzać całego kraju. Wszyscy producenci najsmaczniejszych potraw zjeżdżają się do Poznania w dniach 24-26 września 2022. Teren Międzynarodowych Targów Poznańskich przez trzy dni wypełniać będzie zapach świeżego pieczywa, najwyższej jakości wędlin, serów czy domowych wypieków. Wstęp wolny!

Tego nie kupisz w markecie

Wśród wystawców pojawią się reprezentanci niemal wszystkich województw. Skład produktów, które oferują, to absolutnie najwyższa jakość, której nie spotkasz na półkach popularnych marketów. Znajdziesz je za to na targach. Będą to m.in.

  • mięsa i wędliny,
  • sery,
  • miody,
  • przetwory z owoców i warzyw,
  • ryby,
  • produkty mleczarskie,
  • pieczywo,
  • wyroby cukiernicze,
  • wina i nalewki.

Warto przyjść głodnym!

Na zwiedzających czekać będą setki wystawców i degustacje ich potraw. Ważnym punktem imprezy jest scena kulinarna, na której odbywać się będą pokazy gotowania. Również dzieci znajdą coś dla siebie - będą mogły spróbować swoich sił na warsztatach związanych z przygotowywaniem posiłków. Wcielą się w małych piekarzy i osobiście sprawdzą jak powstaje chleb. To weekend, który upłynie wszystkim pod hasłem ekologicznego, pysznego jedzenia i swojskiej atmosfery. 

Co, gdzie, kiedy?

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny!

Targi Smaki Regionów odbywają się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich przy ulicy Głogowskiej 14 w pawilonie 3A. Wejście od ul. Grunwaldzkiej.

Godziny otwarcia terenów targowych:

24-25.09.2022 w godzinach 10:00 – 18:00

26.09.2022 w godzinach 10:00 – 17:00

Chcesz zawalczyć o tytuł „Master Baker” w III edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla Piekarzy?

 Nie zwlekaj! Dołącz już dzisiaj do grona uczestników!

 Zgłoszenia w formie online do 15 września.

 Zadanie konkursowe: chleb żytni, chleb graham, chleb mieszany, chałka pleciona „postna” lub słodka z kruszonką.

 Finaliści konkursu zmierzą się o tytuł „Master Bakera” 26-28 września
podczas targów Polagra na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

 Do wygrania nagrody pieniężne i rzeczowe – pula nagród to aż 30.000 zł!

 Aby wziąć udział w konkursie należy wykonać zadanie konkursowe oraz wypełnić formularz na stronie internetowej konkursu:
www.masterbaker.pl

 Masz pytania odnośnie konkursu lub formularza zgłoszeniowego?
Napisz do nas: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

Poznaj program, spotkaj wystawców. POLAGRA już 26-28 września

Uznane marki z całego świata i instytucji branżowych, konkursy kulinarne silny nacisk na eksperckie debaty i szkolenia, niezbędne zwłaszcza w czasach trudnych dla całej branży spożywczej. POLAGRA odbędzie się 26-28 września. By nie przeoczyć odpowiedzi na ważne pytania, spotkania ze swoimi kontrahentami i potencjalnymi klientami, wystarczy odebrać bezpłatne zaproszenie.

Swoją obecność na targach POLAGRA zapowiedziało niemal 130 wystawców. Wraz z targami Taropak, które odbywają się równolegle, i które można odwiedzić w ramach jednego biletu, ich liczba aktualnie sięga ponad 190, a lista nadal się powiększa i jest aktualizowana.

Reagujemy na zmiany w branży spożywczej

Sytuacja w branży spożywczej zmienia się jak w kalejdoskopie. Na POLAGRZE reagujemy na te zmiany wspólnie z wystawcami i partnerami.

Pierwszego dnia eksperci porozmawiają o teraźniejszości i przyszłości branży mięsnej, a prawnicy z kancelarii WBK poprowadzą szkolenie o najnowszych trendach i obowiązkach prawnych w oznakowaniu żywności i opakowań.

Dzień drugi na scenie to kongres Polagra Export Meeting poświęcony eksportowi polskiej żywności oraz kilka godzin prelekcji i debat redakcyjnych pt. „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”.

Nie zapominamy o ochronie środowiska – jednym z największych wyzwań stojących aktualnie przed branżą spożywczą. Temu tematowi poświęcona zostanie szkolenie i debata „Zobowiązania środowiskowe, czyli ROP i system kaucyjny w branży spożywczej i sektorze HoReCa: wyzwania, szanse i koszty”, realizowana razem ze Związkiem Pracodawców Przemysłu Opakowań i Produktów w Opakowaniach EKO-PAK.

Technologie i rzemiosło

POLAGRA to nowoczesność łącząca się z tradycją. Z jednej strony to ekspozycja produktów i zaawansowanych rozwiązań technologicznych, z drugiej docenienie polskich rzemieślników.

W tym roku wśród wystawców są liderzy i technologiczni giganci, firmy związane z branżą mięsną i mleczarską. Ekspozycja technologii piekarniczych i cukierniczy zostanie wzbogacona przez konkurs dla piekarzy Master Baker i Forum Piekarski Zdrowe Pieczywo.

Jak zwykle docenimy i nagrodzimy najlepsze produktu, a po ceremonii otwarcia, poznamy laureatów Złotego Medalu Grupy MTP i statuetek Acanthus Aureus.

Smakowita HoReCa

Prestiżowym akcentem tegorocznej POLAGRY będzie finał konkursu Kulinarny Puchar Polski – powracający po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią. Znamy już wszystkich finalistów. „Najlepszego z Najlepszych” poznamy 27 września.

Podczas targów przez trzy dni (26-28 września) będą trwały warsztaty dla szefów kuchni, a pierwszego dnia na scenie nagrody odbiorą laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” organizowanego przez Polska Press Grupa.

Równolegle z targami POLAGRA potrwają targi opakowań Taropak. Z kolei pierwszy dzień tych wydarzeń, czyli 26 września będzie ostatnim dniem targów Smaki Regionów. Bilety i zaproszenia na POLAGRĘ upoważniają więc do zwiedzania wszystkich trzech wydarzeń.

 

Targi POLAGRA będą otwarte dla zwiedzających 26-28 września, w godz. 10:00-17:00

Więcej informacji na:

www.polagra.pl

www.kulinarnypuchar.pl